Mobila trygghetslarm

Mobila trygghetslarm kan verkligen göra stor skillnad i vardagen! Det framförallt för de som är äldre eller för de som på något sätt behöver lite extra hjälp. Genom ett mobilt trygghetslarm kan bäraren känna sig trygg med att alltid kunna larma eller kommunicera med anhöriga eller larmcentral vid behov. Det bästa med ett mobilt trygghetslarm är att de också kan anpassas efter personliga behov och användningsområden. Idag finns det mängder av mobila trygghetslarm att ta hjälp av!

Vad är ett mobilt trygghetslarm?

Ett mobilt trygghetslarm är ett nätt och smidigt personlarm i en praktisk mobil design. Digitala trygghetslarm kan man bära med sig var man än går, vad man än gör och vem det än berör. De kan antingen bäras runt armen som en klocka, eller runt halsen fäst i ett snöre.

Det absolut fiffigaste och mest säkra med mobila trygghetslarm är att de ökar tryggheten i vardagen för de äldre. De är nämligen försedda med larmknapp och kommunikationsfunktioner, och ibland även andra smarta lösningar. Larmknappen kan antingen kopplas direkt till en larmcentral, eller till vårdpersonal eller anhörig. 

Ett mobilt trygghetslarm är ofta också försett med GPS-teknik. På så sätt kan larmen också användas på äldreboenden och av hemtjänsten för att ansvariga och anhöriga ska kunna spåra, positionera eller övervaka de äldre. Det kan alltså också fungera som spårningslarm vid behov. 

Det är en trygghet åt båda hållen att alltid kunna hålla koll på de som är i behov av lite extra hjälp. Ett mobilt trygghetslarm kan också användas inom vård och omsorg, samt på sjukhus. Oavsett vem bäraren är och vad syftet för användning är kan ett trygghetslarm öka säkerheten i vardagen både för den som bär och för de som är ansvariga. 

Digitala trygghetslarm

I och med att intresset och efterfrågan för denna typ av moderna mobila trygghetslarm ökar går även utvecklingen framåt. Produkterna förbättras och blir allt smidigare och tryggare att använda. 

De mobila trygghetslarm som finns idag är ofta också utformade som trygghetslarm utan fast telefoni. Det innebär att trygghetslarmen är vad man kallar för digitala trygghetslarm – då fungerar trygghetslarmets tjänster oavsett var bäraren är, vad hen gör eller vem man vill kontakta. 

Fördelar med mobilt trygghetslarm

Med ett personligt trygghetslarm i mobil utformning kan de äldre känna sig trygga och säkra var de än befinner sig. Det i sin tur leder till att de kan klara sig bättre på egen hand, att de kan våga vara aktiva och även våga göra saker utanför sitt hem. 

Vi alla vet att ett aktivt liv innebär en ökad livsglädje och en mer hälsosam livsstil, även för de äldre! Med larmet vet seniorer om att de alltid kan larma vid behov av hjälp, samt kontakta anhöriga eller ansvarig personal oavsett vad hen gör. 

Ett mobilt trygghetslarm kan med andra ord vara räddningen för många äldre som idag inte vågar röra sig utan andra i sin närhet. De funkar lika bra för användning inomhus som de gör för utomhusaktiviteter. 

Den mobila uppkopplingen och den smarta GPS-tekniken ökar tryggheten för alla inblandade. Att kunna larma och kommunicera oavsett tid på dygnet gör stor skillnad. Oavsett vem det gäller och vilka användningsområden man önskar kan digitala trygghetslarm med mobil uppkoppling anpassas till bärarens behov önskemål. 

Detta ingår i ett mobilt trygghetslarm

När du investerar i ett mobilt trygghetslarm till äldre eller till en person i behov av lite extra hjälp och övervakning får du med funktioner som:

  1. Personlig anpassning efter behov

  2. Spårning, övervakning och positionering i realtid med GPS-teknik

  3. Larmknapp direkt kopplad till larmcentral, anhörig eller personal

  4. Röstkommunikation

  5. Säkerhetszoner (Geofence) med varning vid gränsöverstigning

  6. Smart system med lagring av data och information