Användningsområden för trygghetslarm

Trots att ett trygghetslarm i grund och botten är utformat för användning för de som är i behov av extra hjälp så kan ett trygghetslarm användas av alla. Det funkar lika bra att använda ett trygghetslarm för äldre och barn som det gör att använda ett trygghetslarm privat eller på jobbet. 

Beroende på vilket trygghetslarm man använder kan funktionerna dock variera en aning. Den grundläggande utformningen och funktionen med larm och kommunikation finns alltid. Men sen kan det också skilja sig mellan olika modeller. 

Somliga väljer att utforma trygghetslarm till anhörig eller ansvarig, där fokus då ligger på att hen ska kunna övervaka, spåra och positionera bäraren. Detta ser man ofta på de trygghetslarm som gjorts för äldre och som då ska användas inom äldre- eller sjukvården.

Sen finns det andra modeller av trygghetslarm som är anpassade för användning av arbetande eller privatpersoner. Sådana har då ett större fokus på att erbjuda flera funktioner och praktiska detaljer, det vill säga utöver säkerhet som larm och kommunikation. Dessa är bra om man jobbar med ensamarbete eller om man ska ut på tur!